DOOR LEVENSTESTAMENT HOEFDEN WE NIET NAAR DE KANTONRECHTER

Vorige week werd ons kantoor gebeld met een suggestie voor de column van deze week. Deze mevrouw zei: “dat het misschien goed was om iedereen nog eens te laten weten, dat het toch wel erg prettig is, als de boel goed geregeld is. Mijn man is de laatste paar jaar erg achteruit gegaan, maar doordat we het levenstestament hadden gemaakt, kon ik wel alles blijven regelen en hoefden we niet naar de kantonrechter. Zelfs nu ons huis is verkocht en we samen iets gelijkvloers gaan kopen, kon ik het allemaal in mijn eentje regelen. Ondanks de zware tijd, heb ik niet hier ook nog eens extra gedoe en stress van, schrijf dat maar in de krant.”

Dus bij deze voldoet ons kantoor aan dit verzoek van deze mevrouw om u hier nog eens over te informeren.

Een veel gestelde vraag: Wat is het verschil tussen een “gewoon” testament en een levenstestament?

Een “gewoon” testament regelt alleen de zaken bij overlijden. Hierin komt aan de orde wie er van u erft en wie er eventueel bevoegd is om de zaken na overlijden te regelen (executeur). Een levenstestament werkt tijdens leven. U regelt zelf wie uw belangen mag behartigen, indien u hier tijdelijk of blijvend niet meer toe in staat zou zijn.

Wat zijn de consequenties, als er geen levenstestament is?

Lees hierover meer in onze digitale nieuwsbrief of maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek op één van onze kantoren. Desgewenst kunnen wij ook bij u thuis komen.

Gratis inloop zonder afspraak: 13-10 Andijk 0228-592224 en 18-10 Benningbroek 0229-591264 9-17 en 19-21 uur.


Om n koppieMantelovertoom

Mantelovertoom 3 months ago
RT @RaboWF: Vanavond ontvangen we 125 relaties op ons seminar 'Goed Geregeld' over (Levens) #Testament. Een #aandeelinelkaar met @Mantelove…

Mantelovertoom

Mantelovertoom 5 months ago
Mantel&Overtoom Notarissen is Uw VASN notaris. Agrarische top kwaliteit op juridisch gebied. Wij informeren u graag.

 
Dokter d’Arnaudstraat 29,
1619 CW Andijk Tel. 0228 59 22 24
infoandijk@mantelovertoom.nl
Dokter De Vriesstraat 33
1654 JT Benningbroek Tel. 0229 59 12 64
infobenningbroek@mantelovertoom.nl