'SLIMME' TESTAMENTEN

Wat is een slim testament, zult u zich wellicht afvragen. De naam “slim” testament hebben wij op kantoor bedacht, voor de vorm van testamenten die heel flexibel zijn in de afwikkeling van de nalatenschap.

Het gaat hier om testamenten voor partners met kinderen. Met dit “slimme” testament kan bijvoorbeeld worden voorkomen, dat bij het overlijden van één van de ouders, de langstlevende erfbelasting moet betalen.

U laat zich toch niet de wet voorschrijven?
Wanneer u geen testament heeft gemaakt, dan is in de wet geregeld wie de erfgenamen zijn en voor welke delen. Sinds 2003 staat in de wet voor mensen die gehuwd zijn of een geregistreerd partnerschap via de gemeente hebben, dat de kinderen hun erfdeel niet eerder kunnen opeisen dan bij overlijden, of toekenning wettelijke schuldsanering, faillissement van of aan de langstlevende ouder. Dit betekent alleen niet, dat er ook pas bij overlijden van de langstlevende erfbelasting betaald hoeft te worden. De kinderen hebben een vrijstelling van circa € 20.000,00. Erven zij meer, ook al krijgen ze het erfdeel nog niet daadwerkelijk uitgekeerd, dan moet de langstlevende voor hen de erfbelasting al wel afdragen aan de belastingdienst. Met een slim testament kunt u dit voorkomen.  

Meer voordelen van een “slim” testament
Wilt u weten wat nog meer voordelen van een “slim” testament zijn? Kom dan eens langs om ’n koppie, we vertellen het u graag.

Mantel&Overtoom Notarissen - U kunt op elk moment een afspraak maken voor een half uur gratis bespreking.

Om n koppieMantelovertoom

Mantelovertoom 3 months ago
RT @RaboWF: Vanavond ontvangen we 125 relaties op ons seminar 'Goed Geregeld' over (Levens) #Testament. Een #aandeelinelkaar met @Mantelove…

Mantelovertoom

Mantelovertoom 5 months ago
Mantel&Overtoom Notarissen is Uw VASN notaris. Agrarische top kwaliteit op juridisch gebied. Wij informeren u graag.

 
Dokter d’Arnaudstraat 29,
1619 CW Andijk Tel. 0228 59 22 24
infoandijk@mantelovertoom.nl
Dokter De Vriesstraat 33
1654 JT Benningbroek Tel. 0229 59 12 64
infobenningbroek@mantelovertoom.nl