POGING TOT FINANCIEEL MISBRUIK MISLUKT

Het waar gebeurde verhaal van een dame die alert was en nog net op tijd de verbinding verbrak.

De telefoon gaat:

“Hallo mevrouw”, wordt er gezegd, “ik heb een goed bericht voor u, wilt u dat horen?” “Ja, natuurlijk, goede berichten zijn altijd welkom”, zei de dame die de telefoon opnam, in deze column mevrouw Alert genoemd. “Het goede nieuws is, dat u door ons speciaal bent geselecteerd om een extra bedrag van € 500,-- te ontvangen op uw bankrekening. Want als ik het goed heb begrepen, krijgt u wel eens zorg aan huis en dat kost een hoop geld vandaag de dag, of niet?”

Achteraf begreep mevrouw Alert dat dit gewoon een goede gok van haar bedriegster was en ze herhaalde de woorden van de jonge dame die haar zo uiterst vriendelijk toesprak: “Aangezien wij begrijpen, dat men in deze maatschappij steeds meer kosten heeft, hebben wij een prachtige actie. Wij mogen - alleen vandaag - aan tien mensen een bedrag van € 500,-- zomaar weggeven. Zou u dat bedrag vandaag nog willen ontvangen op uw bankrekening?” Met enige aarzeling in haar stem (ergens in haar hoofd klonken de woorden: dit is te mooi om waar te zijn) zei mevrouw Alert dat iedereen dat wel zou willen. “Nou dan mag ik u feliciteren”, klonk het uitbundig door de telefoon, “u hoeft mij alleen maar uw bankrekeningnummer op te geven.”

De vriendelijke jonge dame noteerde alles en zei dat zij als laatste dan alleen nog de pincode van mevrouw Alert nodig had en dan zou de € 500,-- binnen 5 minuten op haar bank staan. Gelukkig had mevrouw Alert op dat moment door, dat dit geen zuivere koffie was.

Geef dus nooit uw pincode, ook niet als men bijvoorbeeld zegt dat het een noodgeval is!

Mantel&Overtoom Notarissen Andijk 0228-592224 en Benningbroek 0229-591264


Om n koppieMantelovertoom

Mantelovertoom 3 months ago
RT @RaboWF: Vanavond ontvangen we 125 relaties op ons seminar 'Goed Geregeld' over (Levens) #Testament. Een #aandeelinelkaar met @Mantelove…

Mantelovertoom

Mantelovertoom 5 months ago
Mantel&Overtoom Notarissen is Uw VASN notaris. Agrarische top kwaliteit op juridisch gebied. Wij informeren u graag.

 
Dokter d’Arnaudstraat 29,
1619 CW Andijk Tel. 0228 59 22 24
infoandijk@mantelovertoom.nl
Dokter De Vriesstraat 33
1654 JT Benningbroek Tel. 0229 59 12 64
infobenningbroek@mantelovertoom.nl