MIJN MOOISTE SINTERKLAASHERINNERING

Vorig jaar schreef ik over een hele mooie herinnering aan het Sinterklaasfeest. Op verzoek nogmaals mijn verhaal.

In mijn vroegere woonplaats Beek bij Nijmegen was het de traditie, dat alle kinderen uit het dorp met Sinterklaas, naar het grote huis op de berg gingen. Dit was een soort dorpshuis in een prachtig groot wit pand (jaren later bleek, dat het in mijn gedachte een stuk groter was, dan het daadwerkelijk is). Via hekken in zo'n slinger looprij, zoals ze dat ook in pretparken doen als het druk is, kwam je steeds dichter bij Sinterklaas. Tussentijds waren er altijd genoeg Pieten om de kinderen te vermaken. Sint zat in zijn stoel en gaf ieder kind een hand en daarna mocht je zelf wat uitzoeken uit de enorme berg cadeautjes op het podium. Bij het verlaten van de zaal kreeg je dan ook nog een grote zak met fruit.

Pas vele jaren later, stelde ik aan mijn vader de vraag, hoe Sinterklaas dit allemaal kon betalen. Toen hoorde ik, dat de vroegere eigenaresse, van de boomgaard in ons dorp, veel familiekapitaal had. Ze hield erg van kinderen, maar had ze zelf nooit gekregen. Daarom had ze in haar testament geregeld dat er bij haar overlijden een stichting werd opgericht die de boomgaard zou blijven exploiteren. Deze stichting moest van de opbrengsten van de boomgaard, ieder jaar een bedrag aan Sinterklaas geven om cadeautjes voor de kinderen uit Beek te kopen én dat ieder kind een grote zak met fruit uit de boomgaard kreeg. Een mooie manier om op zo’n bijzondere wijze je vermogen na te laten.

Rinske Mantel, Mantel&Overtoom Notarissen.


Om n koppieMantelovertoom

Mantelovertoom 3 months ago
RT @RaboWF: Vanavond ontvangen we 125 relaties op ons seminar 'Goed Geregeld' over (Levens) #Testament. Een #aandeelinelkaar met @Mantelove…

Mantelovertoom

Mantelovertoom 5 months ago
Mantel&Overtoom Notarissen is Uw VASN notaris. Agrarische top kwaliteit op juridisch gebied. Wij informeren u graag.

 
Dokter d’Arnaudstraat 29,
1619 CW Andijk Tel. 0228 59 22 24
infoandijk@mantelovertoom.nl
Dokter De Vriesstraat 33
1654 JT Benningbroek Tel. 0229 59 12 64
infobenningbroek@mantelovertoom.nl