Achter een smakelijk bord boerenkool met worst zitten André en Ilse aan de keukentafel. Voor nu is het werk even klaar en terwijl André met zijn vork in de worst prikt, kijkt hij naar Ilse en zegt: “Reugel ’t maar”. Ilse kijkt hem stralend aan.

Ze kennen elkaar nu al weer een aantal jaar en kunnen het in het dagelijks leven op de boerderij van André en zijn ouders goed met elkaar rooien. Het is misschien niet het meest romantische huwelijksaanzoek, maar ook Ilse heeft het niet zo op al die poespas en als er wat georganiseerd of geregeld moet worden, laat het dan maar aan haar over.

Huwelijksvoorwaarden
Diezelfde avond zit Ilse al op de iPad om een overzicht te maken van alle dingen die belangrijk zijn om te regelen.
Gemeente, getuigen, de kerk, jurk, pak, lijst met genodigden én een afspraak bij de notaris. Een aantal jaar geleden hadden André en Ilse bij het opstellen van hun samenlevingscontract al met de notaris besproken, dat het in geval van een huwelijk van belang was om vooraf huwelijksvoorwaarden te maken. Ook had Ilse de laatste tijd vaker gelezen dat het voor ondernemers nog steeds van groot belang kan zijn om huwelijksvoorwaarden op te stellen, ondanks dat er in 2018 een nieuw wettelijk systeem is.

Voor haar was dit heel logisch aangezien ze begreep dat de boerderij wel in de familie van haar aanstaande man moet blijven. Niet dat ze ooit bij elkaar vandaan zouden gaan, maar het is beter om de dingen vast te leggen zoals ze in werkelijkheid zijn. Enige boeren nuchterheid was haar als dochter van een tuinder heus niet vreemd en bovendien had zij zelf inmiddels toch ook een aardig spaarpotje opgebouwd, dat wel van haar moest blijven.